Kako izbjeći da vas Google ne penalizira

0
393

google-copy-contentIzmjene Googla u protekloj godini, popularno nazvane Pingvin i Kolibri dovode u pitanje strategije izgradnje te revidiranja postojećih praksi upotrebe linkova.

Ukoliko su vaše web stranice već panilizirane od strane Googla ili su prebačene u drugu kategoriju donosimo nekoliko savjeta koji će pomoći da ih spasite.

Također, nove izmjene potenciraju izgradnju web stranica korištenjem “white hat” pravila i strategije koja se bazira na sadržajima visoke kvalitete. Izgradnja kvalitetnog sadržaja, korisnog za korisnike dugoročno je rješenje kojeg će kao kvalitetnog kvalificirati i tražilice.

Da biste izbjegli opasnost od Google penaliziranja bilo bi dobro da vodite računa o nekoliko pravila:

Ne propuštajte najnovija ažururanja tražilica i njihove preporuke

Bilo bi dobro da pratite sva algoritamska ažuriranja tražilica i primjenjujete njihova pravila na svoje stranice. Ne stignete li pratiti izmjene, pridržavati ih se ili ih možda sve ne razumijete možda je rješenje i angažiranje profesionalaca.

Provjerite linkove

Ako ste i napravili sve izmjene koje se preporučavaju u Googleovim nadogradnjama Penguin (pingvin) ili Hummingbird (kolibrić) to ne znači da su vaše web stranice sigurne sada ili nakon neke sljedeće nadogradnje. Ne odlučite li se za SEO profesionalca ostaje vam potražiti neki online alat koji će provjeriti vaše linkove. Uspijete li identificirati probleme biti ćete mirni u sljedećoj nadogradnji tražilica.

Prestanite linkati stranice loše kvalitete

google-penalize

Zadnje Googleove izmjene se najviše odnose na linkove. Koristite li linkove niže kvalitete dovodite svoj web sajt u opasnost od penaliziranja.

Gradite kvalitetan sadržaj da bi pridobili prirodne linkove

Googleove nove smjernice potenciraju one web stranice koje se aktivno koriste, na kojima se raspravlja i čiji se sadržaj dijeli a to su ujedno i pokazatelji popularnosti te zaslužuju bolje mjesto u rezultatima pretraživanja. Kvalitetan sadržaj će dobiti prirodne linkove koji će dobro zaštititi vaše web stranice kod budućih Google nadogradnji.

[kads group=”250x250hardware”]