Puno se piše o zaradi na internetu blogiranjem, affiliate marketingom, plaćenim klikovima. Predstavljamo vam i nešto drugačije – fiverr.com. Fiverr je platforma namjenjena prodaji i kupovini malih usluga namjenjena freelancerima.

fiverr_01Usluge koje se najčešće mogu vidjeti na Fiverru su prevodi i pisanje, izrada logotipova, programiranje, online marketing, video i animacije itd. Fiverr je prisutan u više od 200 zemalja. Provizija koju Fiverr uzima je 20% od svake prodaje.

Fiverr je sevis koji svima dopušta da prodaju svoje proizvode i nude usluge s cijenom od 5$.

Kako oglasiti ponudu na Fiverru?

Želite li postaviti svoju ponudu na Fiverr-u to ćete napraviti tako da postavite “gig”. To je pojam za vašu ponudu, bilo da je to prevod texta, izgrada logotipa, animacije, pisanje itd. Cijena svakog giga je 5$. Postavite li ponudu na svoj profil zainteresirani će vas kontaktirati i očekivati da ćete ovaj posao napraviti za 5$. Ovaj posao morate napraviti za zadano vrijeme, u protivnom ćete biti negativno označeni i u budućnosti vas nitko neće kontaktirati za ovaj posao. Završite li posao iz svoje ponude biti ćete za njega i plaćeni.
Cijela stvar ima dublji smisao, ovdje se možete oglašavati za posao koji radite, možete dobiti veće poslove.

Upis na Fiverr i kreiranje Gigova

[adrotate group=”5″]

Upis na Fiverr je vrlo jednostavan, na stranici www.fiverr.com kliknite na JOIN te ispunite zahtijevana polja nakon čega ćete primiti konfirmacijski email.

Kreiranje gigova je također jednostavno, kliknite na sales tipku nakon čega ćete sa desne strane vidjeti opciju za kreiranje (Create Gig). Bilo bi dobro da se pri kreiranju gigova držite nekih pravila:
  • naslov bi trebao biti sa 80 slovnih znakova, naravno privlačan potencijalnim korisnicima
  • odaberite kategoriju u kojoj će se pojavljivati vaša usluga
  • postavite atraktivnu sliku koja će predstavaljati vašu uslugu
  • za detaljan opis vaše usluge imate oko 1200 slovnih znakova
  • smisleno popunite i polja za tagove

 

Kako zarađivati na Fiverru?

Da biste ozbiljno počeli zarađivati na Fiverru morate dospijeti do razine 1 ili 2.  Da biste to postigli morate dobiti pozitivne ocjene od 10 kupaca i to na način da im isporučite na vrijeme ponuđene usluge. Kada dospijete na veći nivo dobiti ćete više korisnika vaših usluga.

About the Author

Goran Zoric writes SEO articles on various technical and other topics, diverse reviews, internet marketing, and website development.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top